Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2013 19:41 - Описание на пейзажа от жълтите павета
Автор: nesstor Категория: Политика   
Прочетен: 3446 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Трета седмица вече, как зомбитата от жълтите павета вопият:"Оставка!", "Червени боклуци", "Мафия"все в очакване на  :"И ето Скобелев пристига с гръм!". С една важна подробност:никой от зомбитата не е припознал новия "Скобелев",който иска да види на мястото на Орешарски.Или пък не иска да каже името му,понеже току-виж се е разсконспирирал от чие име, а може би и пари протестира,духа свирки,вувузели, крещи и врещи до възбог.И като така пейзажът към днешна дата е :множество от самоходни развалени грамофонни плочи зациклили на едни и същи свирки, врясъци-крясъци,сред които щъкат самоходни микрофони получаващи заплати от бТВ,УжБНТ и НОВА.Язък! Понеже, ако наистина бяха журналисти, а не самоходни микрофони, то можеше и да се сетят вместо баналните си едни и същи въпроси просто да попитат някое и друго зомби,кой иска да види като премиер на България и,кои,поименно да са членове на новия кабинет.
Отдавна бях забравил блога си,поради фейса.Но като гледам, че някои "блогъри", като травестита Асен Генов станаха толкова медийно популярни и на мен ми се дощя да стана популярен.Пуста суета...




Гласувай:
2



1. chara - Той Асен е друга бира - професионален блогър. На него му плащат да блогърства и
04.07.2013 20:28
да моделира общественото мнение.
Братята хамериканци. 120 000 долара за 2 години струва блогърстването му и модерацията му.
Но и той не е отговорил досега на един важен въпрос: като няма довери на сегашните политици, на кого има доверие?
Аз друго се чудех, какво е образованието на този нововъзникнал оформител на обществото!
цитирай
2. bulgarinut57 - Друг човек стоящ до биволчетата е ...
04.07.2013 23:53
Друг човек стоящ до биволчетата е Асен Генов.
На сайта на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа се вижда, че той предвижда да раздаде за 2012 г. шест гранта от по 100 хил. дол. Известно е, че до края на 2012 г. са раздадени въпросните 75 млн. дол. През 2009г. са финансирали Фондация 14-ти февруари с 38 000 дол. и наред с тях са финансирали и Българския хелзинкски комитет, Центъра за либерални стратегии, Институт „Отворено общество“, Института за пазарна икономика, Фондация „Капитал“ и т.н.
Блогърът Асен Генов излъчваше директно в интернет чрез
u-stream протестите на „Орлов мост”, беше администратор на групата във Фейсбук „Окупирай Орлов мост”, където си позво-ляваше да се държи диктаторски и арогантно, изключваше от групата хора, които му задават неудобни въпроси и го критику-ват, после премахна всички други администратори, за което беше изгонен. Създател е на „Гневни млади хора”, на Бойкометър в Politikat.net и е член на националния съвет на ПП „Зелените“, за която е известно, че официално се обявява за ценностите на неолиберализма – запазване данъчната тежест и плоския данък, свиване бюджета и пр. (стр. 10 от програмата им). “Сърдитите (гневните) млади хора“ е проект на PIA News Agency, който се реализира в партньорство с Институт за развитие на публичната среда и Фондация “14 януари”. Партньори на Института за развитие на публичната среда на първо място са Фондация Институт „Отворено общество” и Джърман Маршал Фонд. Има и специално заделени средства за България. Програмата Marshall Memorial Fellowship на Фонда има за основна цел „да идентифицира и подкрепя настоящи и бъдещи лидери“ – икономически, финансови и политически – които ще продължават да задълбочават неоколониализма и затъването на хората в мизерия, ще продължават да унищожават държавното участие в стопанството, да осигуряват огромни мълниеносни печалби за корпорациите, концесии за жълти стотинки на подземните ни и други природни богатства и по-нататъшното разлагане на нацията.
В интервю пред в-к Преса от 13-ти август 2012 г. Генов и съучредителят Константин Павлов-Комитата казват, че Фондация 14-ти януари е получила още 2 финансирания – едно от Институт „Отворено общество”, а другото – отново от Тръста за гражданско общество. Пак там казват, че точно Тръстът ги е посъветвал да създадат Фондацията, тъй като без такава нямало как да им платят. Стойността на второто финансиране от Тръста е 80 000 долара.
Ето линкът: Финансиране на Фондация 14-ти януари от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.
Значи, само от Тръста за 2 години съществуване са получили 120 хил. дол. Допълнително Тръстът изплаща 75 хил. дол. по програмата “Киберактивизъм” на Института за развитие на публичната среда. – ceetrust.org
Най-интересното е, че Фондация 14-ти януари получава десетки хиляди долари “за борба за повече прозрачност”, но на сайта й не са публикувани собствените й отчети!
Тук трябва да се подчертае, че като шеф на НПО „Прозрач-ност без граници ”Диана Ковачева се бори „за повече прозрач-ност”. После тя става министър на правосъдието в правителството на Бойко Борисов и под нейно ръководство он-лайн регистърът, на който могат да се проверяват отчети на фондации и НПО-та, престава да работи. Както се казва, страшна борба пада!, такава, че с ценната държавна помощ „прозрачността” в НПО-тата започва да дрънка.
Асен Генов е номиниран от Светла Баева и Тодор Тодоров от БХК за Човек на годината 2011. Асен Генов, Атанас Чобанов и журналистите от Дневник и Капитал са номинирани от БХК, и през 2011, и през 2012 г.
Човек на годината 2011 – Асен Генов
Човек на годината 2011 – Атанас Чобанов
цитирай
3. nesstor - Приятелю Булгаринут. Непременно ...
05.07.2013 19:43
Приятелю Булгаринут.Непременно изпрати това във фейса на моя профил:Владимир Куцаров.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nesstor
Категория: Политика
Прочетен: 245322
Постинги: 124
Коментари: 279
Гласове: 345
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930