Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2009 12:03 - ББ и доверието на Брюксел
Автор: nesstor Категория: Политика   
Прочетен: 3783 Коментари: 21 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Поредната колониална администрация запретна яко ръкави и започна да вади скелетите от гардероба, да рине Авгиевите обори с много медиен шум, бой на барабани, тъпани и литаври. Като по график току се изтъпани някой министър и начева едни разкрития, не ами разкрития. Покрай това взема някакви много строги мерки, за да не се съвсем задръстят Авгиевите обори и намножат скелетите в гардероба. Медиите - в несекващ оргазъм !
И, какво от това? Да знаете нЕкой големец да е зад решетките? А да не би на нЕкои от баш-крадците и лъжците имуществото спастрено от кражби , лъготене, престъпление по служба и т . н. да е отнето в ползу роду ? Няма и помен от това. Една не малка част от обвиняемите се мъдри в парламента, получава си тлъстите заплатки, вози се в служебни мерцедеси, пътува за наша сметка из тази пуста чужбина с неизвестна народополезност, живее сред лукс и разкош в палатите си, получава дивиденти от задграничните си предимно офшорни тлъсти сметки и т . н. Ама били посочени с пръст от новите, уличени в какви ли не грехове , далавери и "престъпления по служба". Може ли да трогнеш, който и да било гьонсурат с подобни неща ? Плюй го колкото си щеш, все тая. Гьонсуратът затова си е гьонсурат, защото е опериран от срам, свян и съвест. Единственото нещо, което може да го трогне и накаже това е да се озове зад решетките с конфискация на имуществото придобито от кражби, мошеничество и далавери, както и вследствие на престъпление по служба. Ама , ядец- законът и комисията Кушлев не ги лови, защото така са ситуирани благодарение на "народните" ни представители в НС. За престъпления по чл.чл.220,223 и 226 от НК /дано паметта ми не ме е подвела/- най-разпространените сред върхушката на колониалната ни администрация, мяра, като отнемане на имущество не е предвидена.Пък и то отдавна е прехвърлено на съпрузи, съпруги, балдъзи и т .н. родственици та с нищо не можеш го отне. Така че справедливо възмездие ще видим на кукуво лято. Няма да видим справедливо възмездие и за онези, които разпрададоха национални активи за десетки милиарди срещу жълти стотинки. Няма да ни бъде обяснено и "необяснимото богатство"/по израза на Гергана Паси/ на водещите 20-30 родни олигарси, чиито имена се знаят от всинца ни. Въпреки медийният шум по въпроса и прословутата свобода на словото, която се оказва съвсем ялова - "Кучетата си лаят - кервана си върви!"И тази ялова свобода на словото, ведно с уж свободните избори се оказват двата най-големи пирона в ковчега на т.нар. демокрация. "Пълна лудница" ! И като капак , бившите, а защо не и настоящи ДС-агенти , както са ни манипулирали преди, така ни манипулират и сега, понеже няма лустрация, а без нея файда от изписването на имената им няма никаква. Те ежедневно се появяват в сайта на истеричката Веселина Томова - "Афера .бг"и не само това, но собственичката на този сайт, уж призван да се бори за тържеството на справедливостта се явява техен много разпъргавен адвокат. А появи ли се коментар, който я разобличава като такъв, тази мадама току го изтрива. Досега мен ме е изтривала 5 пъти. Ега ти и свободата на словото !
Но да минем на нещо по-съществено. Щатският гражданин, чифута Симеон Дянков, който е министър, въпреки българската конституция забраняваща чужди граждани да стават депутати и министри поиска наскоро замразяване на минималната работна заплата и пенсиите. С цел да се била запушела дупката в прословутата макрорамка и бюджета. Самовлюбеният ББ, чийто модел за подражание е Дон Корлеоне, косвено го подкрепи. Щяло да има рамразяване, но само след като сме си били върнели "доверието на Брюксел". Излиза ни повече, ни по-малко, че връщането на туй доверие трябва легне връз плещите на милионите БГ-сиромаси ! С това, същият се саморазобличава като пионка в ръцете на олигархията, част от която е ведно с изгората си Цеца - секса/Цветелина Бориславова/. Вместо това, Дупката, която бил наследил от Тройната коалиция, да бъде запушена с облагането с данък "Разкош"  взет от олигарсите, обяснение на "необяснимо забогателите" последвано с отнемане на имущество за милиарди. Вместо това да се направи същото за тези, които разпродадоха национално богатство за милиарди срещу жълти стотинки. Вместо това да се престане с плащането на българските яничари зад граница, които служат на чужди интереси, а платата да се извърши от онези, на чиито интереси служат. Ама били сме член на НАТО и на "коалицията на желаещите". Но кой и кога ни попита дали да членуваме в този бандитски блок и в "коалицията на желаещите"? И след като подобно явление не съществува в природата откъде накъде трябва да се харчиме ? Жив рекет!!! А какво стана с прословутия фискален резерв, който бил около 6 млрд.д. Или ББ не смее да го пипне , защото е в най-вече в щатски банки, а Вашингтон ведно с Брюксел са му външните кукловоди ? И ето като така взел та опрял до сиромасите в БГ. Чрез орязване на сиромашията им щял да връща прословутото доверие...".Болен здрав носи", казва народа по този повод.


Тагове:   Брюксел,


Гласувай:
1



1. haralanov - Кофти...
28.08.2009 12:14
Откъдето и да го погледнеш....
цитирай
2. анонимен - За министър председател
28.08.2009 14:55
Автора на статията да се насочи към кино индустрията ,или да специализира в жанра "трагедия"!
цитирай
3. анонимен - аз
28.08.2009 15:54
ГЕРБ НЕ са СЪДЕБНА власт - те не могат да кажат "ти отиваш в затвора". Те дават достатъчно основания на прокуратурата да започне разследване срещу някого, а от там насетне прокуратурата решава дали да заведе дело срещу този някого и след това в съда допълнително се решава дали има достатъчно доказателства, че този някого е виновен и следва да бъде наказан...

Говорене от типа "ГЕРБ само дрънкат глупости без да осъдят никого" са неоснователни.
цитирай
4. malinko69 - критика & без рецензия
28.08.2009 16:39
това вече е писано и прочетено..ти какво направи за това да не е така????? или е по лесно да сипем критики и да не казвам друго какво..
цитирай
5. анонимен - Идиот
28.08.2009 17:01
Резерва ,който наследиха от краливата според тях тройна коалиция е 8,2 милиарда.Когато започна старото правителство беше около 4 милиарда.Сметката е проста -каквото и да са правили са трупали по милиард на година управление.Да видим колко ще е резерва след 4 год.Редиците на герб са пълни с много далавераджии ,така че не виждам как ще се вкарват сами в затвора.Участника в измамата за 14 мил с фалшивия подпис на Бойко сега е депутат от герб.Вчера изгърмя нотариуската пак от герб ,земеделския министър беше замесен с 20-годишното ирландско месо и т.н.Ако Борисов изпълни обещанията си след 1-2 год ще остане без депутати и министри
цитирай
6. desperadomikaela - Не плюйте, плебеи
28.08.2009 17:09
Човекът си е казал мнението. Ясно и точно. А като сте толкова ербап, и съдебната система ви е крива, хайде запретнете ръкавчетата на футболиста от Банкя и я променете. Ама нямало как. Защото никой не иска и не знае как. Защото сте бедни духом, малки герои в третокласна драма.
цитирай
7. анонимен - Доверие от Брюксел. Че нали до оня ...
28.08.2009 17:56
Доверие от Брюксел.Че нали до оня ден носиха донос след донос в Европарламента срещу България.Те с оная озъбената си мислеха ,че клеветят тройната коалиция. За господата от Брюксел не е важно как се казва човека или партията .Те казват България.Ходи сега мутрафон да доказваш ,че вече не сме измамници.Фокус мокус препарокус.Хоп и парите потичат като река-ама друг път
цитирай
8. lambo - Може и без съд да им се вземат парите
29.08.2009 11:22
Не знам колко са хотелищата и палатите тип "Прогимназия" в БГ. Дали са 2 или 5 милиона не знам. За десетина години олигарсите и редица "граждани" застроиха цялото Черноморие от едната до другата граница, Пирин, Рила, Родопите. Май че свободна остана само Сакар планина ...

1) Да вземе ББ и да провери тези строежи дали имат акт 16. Щото аз знам че нямат. Така олигарсите си икономисват плащането на данък сгради и такса смет. За разлика от нас бедняците. И да ги обуе да си ги платят назад, от момента на прекaрването на ток и вода. Заедно с лихвата за периода + наказателна лихва от 30%.

2) След това ББ да провери имотните декларации на Олигарсите за законните им сгради. Има и такива. Но ще види че там няма нищо вярно. Нито квадратурата, нито екстрите са описани коректно. И да ги обуе пак с двете лихви за изминалия период

За това не се иска решение на съда, а само Административен акт

3) Всички заменки които не са застроени да се върнат на държавата. А тези на които вече са построени хотелищата, Олигарсите да заплатят разликата до пазарната им цена. Ако откажат се национализират.

Така че да не си измива ръцете със законите ББ ...
цитирай
9. анонимен - За ББ , Цецо вифа и Цецка рабфака
29.08.2009 22:04
Несторе много вярно виждаш нещата. Моите поздравления. И аз мисля почти същото и тъй като имам някои лични наблюдения върху ББ и сол-ташака му Цецко смело мога да кажа ,че партийното инженерство и огромната манипулация на обществото от олигархо-мафията си свършиха добре работата. Очакват ни много тежки дни и тотална разруха.
цитирай
10. spasymyr - Финкийските знаци поквариха всичко
30.08.2009 11:28
Който разбира това му е ясно, защо днес живеем така,а всъщност-какво се е променило от хилядолетие насам?
цитирай
11. анонимен - Много знаете
30.08.2009 14:40
Като толкова знаете и разбирате защо ги търпите? Задръствате центъра на София и докато не свършат работата не си тръгвате. Само се превите на столичани а нищо не правите.Какво чакате? Тпрютпрюнчо от Горно Нанадолнище ли да дойде да ви покаже как се упражнява демокрация.То не стеве само с чаткане по клавиатурата.
цитирай
12. vmir - Типичен жлъчен миш-маш без грам реален респект към усилията и страданията на голямата част от хората в България.
31.08.2009 07:57
Не ни били питали да членуваме в “бандитски блок” и затова ни рекетирали (онези, които са подготвили десетки милиарди за да се справим с грабителството у нас). Ами като си проспал последните 20 години и сега си се пробудил наспан, трябва ли да посягаш към измъчената струнка на онези, които носят на гърба си тежестите на цивилизоването на готованци с претенции? Да беше свидетелствал в съда лично за грабежа, вместо ехидно да преповтаряш каквото си чул в просъница. Лесно се плюе. Трудно се мисли. А още по-трудно се действа.

p.s. И ако още не си разбрал, че България е част от съюз, това не ти дава право да я третираш като колония.
цитирай
13. boristodorov56 - Нищо няма да се случи, това е само хвърляне на прах очите на хората.
31.08.2009 10:31
Обзалагам се.
Е, ще изгорят два три бушона, но затвор на истинските и най-важни престъпници, от чиято среда произхожда Бойче Рапонче - няма да има.
цитирай
14. анонимен - хяхяхха бойко да не е съдебната в...
02.09.2009 20:45
хяхяхха бойко да не е съдебната власт. глупчо, има разделение на властите в демократичните вържави. на такива като теб им викам интернет паразити
цитирай
15. анонимен - Повик,съкровение и дръзновение...
03.09.2009 12:43
Интересна статиика,еректираща и затрогваща.
Навява някакви размисли за гей истерия,трагизъм и неистовият повик на една свръх чувствителна и емоционална натура да бъде разбрана .
Да разкрие своят вътрешен свят в един колосален стремеж за откъсване от оковите на битието и материализмът на ежедневието,проектиран през призмата на емоционалното и физическо безсилие системно налагано от бликощите хормони,феромони,аерони,и електрони на автора.

Изобщо- по спокойно колега/Колежке/.
И някакси по отговорно с препинателните знаци,твърде много чуденки и питанки на квадратен сантиметър- това убива силата на изказа.
цитирай
16. nesstor - Много сте готини, но тъпи
04.09.2009 10:51
На анонимника от о2.о9 ще отговоря ,че е пълен глупак, ако вярва, че има някакво "разделение на властите"към момента и поне от 20 години насам.
Колкото до анонимника от о3.о9 ще отговоря , че "гей истерията" ми е свързана единствено с дупето му, ако е стегнато и бръснато. Явно е начинаещ психотерапевт. Що се касае до "оковите на битието и материализмът на ежедневието , проектиран.." и т. н. от "бликОщите хормони, феромони, аерони , и електрони на автора.", то готов съм да ги споделя с него впръсквайки ги в задника му. Дерзай психотерапевте...
цитирай
17. nesstor - Верно е, трудно е да се мисли
04.09.2009 10:56
И ти го доказваш vmir. Та къде са тези "десетки милиарди" уважаеми? Колкото до това , че НАТО е бандитски блок, достатъчно е да си спомним що сътвориха през 1999г.Ама Милошевич това-онова диктатор и т. н. Затова ли го ликвидираха в Хага, та да не каже, кои наистина са бандитите и военните престъпници ? Ами какво да кажем по въпроса, че откак НАТО е в Афганистан производството на дрога нарасна десетки пъти ?
цитирай
18. nesstor - На анонимника от 28.о8
04.09.2009 11:11
Не драги. Екшън от типа на холивудските глупотевени имам намерение да спретна. Представи си заседание на МС или на НС влизам с калашников и ги почвам наред. С някои корекции - днешните от МС още не са го заслужили, с изключение на чифута Дянков. Колкото до НС ще се концентрирам връз лявата част и онези от ДуПиСе. Устройва ли те този сюжет ?
цитирай
19. nesstor - На малинко69
04.09.2009 11:16
А ти какво направи бе чадо божие? Много неща са писани , че и прочетени и каква е файдата мой човек?
цитирай
20. анонимен - Колкото до анонимника от о3. о9 ще ...
08.09.2009 11:52
nesstor написа:

Колкото до анонимника от о3.о9 ще отговоря , че "гей истерията" ми е свързана единствено с дупето му, ако е стегнато и бръснато. Явно е начинаещ психотерапевт. Що се касае до "оковите на битието и материализмът на ежедневието , проектиран.." и т. н. от "бликОщите хормони, феромони, аерони , и електрони на автора.", то готов съм да ги споделя с него впръсквайки ги в задника му. Дерзай психотерапевте...


Благодаря за сексуалното предложение ,оценявам го наистина но съм принуден да откажа поради фактът че съм с хетеро сексуална ориентация и си имам сериозна приятелка.
Но аз лично нямам нищо против хората с гей ориентация и не смятам че те трябва да бъдат дискриминирани,още повече че това води до поттисната агресия ,стрес и стомашно чревен дискомфорт.
Несторе,моят съвет към теб е да изразиш ясно сексуалността си ,по възможност публично ,да разкриеш своят богат и емоционален вътрешен свят и да надмогнеш морално остарелите догми заклеймяващи хората с твоята ориентация.
Ще видиш че ще ти олекне и ще се освободиш от настроенията които са те подтискали и травмирали до сега.
А и запекът ще спре да те мъчи.
цитирай
21. nesstor - До анонимника от 08.09.
09.09.2009 12:28
Много добре си описал гей-симптоматиката.На мен обаче ми е непозната. Доколкото обаче на теб така добре ти е позната доказва, кой всъщност е педераст. Така че не лъжи, че си хетеро-, а приятелката ти май е лезби. Пожелавам ти успешно справяне със запека.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nesstor
Категория: Политика
Прочетен: 245292
Постинги: 124
Коментари: 279
Гласове: 345
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930