Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2010 19:05 - Това софиянците са май екстра качество българи
Автор: nesstor Категория: Политика   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.08.2010 19:14


Навремето, когато участвах в митинги, че и пламенни речи произнасях една от надеждите ми беше, че с установяването на т.нар. демокрация веднъж завинаги ще се пресече грозната неравнопоставеност между столица и "провинция" поне по имуществен признак. "Провинция" и "провинциалист" звучат снизходително и обидно. Все едно, че те гледат отгоре, с презрение, като да си същество по-долно качество без да си дал никакъв повод за това , че и да не се имаш за такъв.
Погледнете обаче какво става днес. Средната заплата в София е почти 850 лв. А втория по големина град в страната, Пловдив е едва на седмо място в класацията с малко над 500лв./ Този номер със средната заплата е много мръснишки, като онази приказка за свинското със зеле - за един мръвките, а за останалите - зелето. А бе кажете какъв процент са на минимална заплата, която след удръжките пада под прага на бедност, какъв процент са между 240 и 400лв. , какъв между 400 и 800 лв . и т. н./.
Работя във фирма, чиято централа е в София. И като така знам, че за една и съща работа, за едни и същи задължения и отговорности софийските колеги вземат с 150-200лв.повече от мен и моите пловдивски колеги. ЗАЩО??!!
Няма отговор. Пък и да го търсиш, най-много да си навлечеш гнева на чорбаджията. Ще те нарочи и като нищо след време ще се окажеш пак безработен...
Примери като тези с лопата да ги ринеш - учители, лекари, журналисти и т . н. ЗАЩО??!! За една и съща работа, задължения и отговорности чудовищна разлика в заплащането само по чисто географски признак. С нивото на безработицата е същото. В София е между мизерните 2 и 4 процента, а в прекрасния Смолян, като пример гони 30 процента.Ей така обезлюдява "провинцията"! И, какво сега всички да се юрнем към София ли?
Погледнете и медиите. За какви ли не проблеми и проблемчета в София се говори и пише до умопобъркване и това отнема поне 60 процента от телепсевдоновините и същото по вестници и радиа. То не бе софийският боклук, софийското парно и тям подобни,  проблеми ,които "провинциалистите" ги интересуват толкова, колкото ланшния сняг. А, те" провинциалистите" са народ поне 5 пъти по-многоброен от столичани. Ама така ще да е, когато столичните джурналисти вземат близо два пъти по-големи заплати и им е далеч по-лесно да киснат в Софията вместо да скитосват из тази пуста "провинция". И току да притичват от една безсмислена пресконференция до друга по жълтите павета. Въпреки много добре да знаят, че тези т.нар.пресконференции са най-вече хвърляне прах в очите на хората , а не избистряне на проблемите  и отговори на най-актуалните въпроси вълнуващи българското народонаселение.  Много по-лесно е да пускаш сводките на КАТ и МВР, псевдоновини около Обама, английската кралица, ракът на гърлото на Майкъл Дъглас, къде били видели Джони Деп, брилянтите на чернокожата курвичка Наоми Кембъл и тути кванти. Ако питате мен истинска журналистика в наше време прави единствено Сашко Диков и ТВ СКАТ! Тази последната телевизия май и затова все още не е ефирна. Преди време две гъски почти цял час ни занимаваха с това защо щели да съдят МО. Не ги искали за гвардейци..Боже, боже..После пък някакъв пес бил наръфал някакво цигане, и сетне пак почти цял час циганката току нещо се опитваше да каже, пък и някакви джурналисти също, гаче става въпрос за наводнението в Пакистан от което пострадаха 20 млн.тамошни цигани пък и загиналите са стотици. Или бедствията в Китай при които загинаха над 1200 човека. И, какво си казва българския филистер:"Абе те са над 1,5млрд., муха ги е ухапала..."Пожарите в Русия. У нас медиите вдигнаха шум до възбог за това, как и колко колегите на актуалния ни премиер, с извинение, самоотвержено се борели с тях. Само, че по ОРТ българската помощ защо ли не не се упоменава. Вместо това бе отделено сума телевреме , за да покажат какво правят поляците. С модерната си техника, лазарета и т. н. Ама Путин се бил обадил по телефона на ББ и бил му благодарил за помощта. Церемонии и депутации...Важното отново е да се упомене ББ. Абе, кой и по какви критерии определя кое е важно и заслужава показ по разните му телевизии, както и онова ,което трябва да е на първа страница на вестниците/за тях съм наясно - главредакторите/???
Живеем/не знам ,кой как го разбира това/ в една БЕЗУМНА географска територия ! И целта май е все по-тотално обезумяване на народонаселението!
А, шях да забравя една много актуална тема - изгрибането на циганския боклук от Францата и връщането му по предназначение. Ако не друго братята французи май вече са наясно, какво е да обитаваш една и съща територия с това племе. Пък и не само те. Преди тях бяха белгийци, норвежци, италианци и много др../Спомням си един приятел пристигнал в Полша, какво са си казали тамошните полицаи виждайки слизащите от влака цигани.-"Българите идат!"/А Францата роди първата Декларация за правата на човека. С изгрибането на циганията,  тя определено показва, че това, циганорите, не са съвсем човеци. Ако ме питате и аз съм съгласен с това. В същото време Сорос и Борисов Симеон са очаровани от тях. Да не би да е най-добре да им се изпратят като препоръчителна пратка ,с автобуси и кораби по именията? Нали си ги харесват ? Другите варианти са да си ги върнем там ,откъдето предците им са дошли- Пакистан, Бангладеш, Индия. Третият, да ги съгласим да се поюдейчат и изпратим в Израел като възвращенци в "обетованата земя". Палестинският проблем мигом ще бъде решен тогава! Едва ли палестинците ще преборят циганите по раждаемост. Виждате ли колко свежи идеи родих. За жалост няма да се сбъднат и като така сме обречени да бъдем претопени от циганите. Косово второ издание..


Тагове:   май,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nesstor
Категория: Политика
Прочетен: 245981
Постинги: 124
Коментари: 279
Гласове: 345
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930